• Informacje na temat:

    co oznacza ujemny cover test

Artykuły na temat: co oznacza ujemny cover test
  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Mocno czerwone, żółte, zielone, niebieskie, a może brązowe? Lody zachwycają intensywnością barw, kusząc nimi swoich miłośników. Jednak kolor często zawdzięczają sztucznym barwnikom. Sprawdź, co może znajdować się w twoich ulubionych lodach. Fot. 123RF/Picsel Latem lody kuszą nas bogactwem smaków i intensywnością kolorów. Niestety, te wspaniałe właściwości zawdzięczają nie tylko zdrowym dodatkom. Oprócz owoców, czekolady, bakalii, czy orzechów, ten przysmak często zawiera również sporą ilość...

  • Ostatnimi czasy karierę robi określenie „ujemne kalorie". Czy istnieje coś takiego? Czy jedząc konkretne produkty jesteśmy w stanie tylko chudnąć i spalać wszystko, co przyjmujemy? W artykule poniżej znajdziecie odpowiedzi na te pytania! W artykułach o odchudzaniu ujemne kalorie zawiera np. seler naciowy. / fot. 123RF.COM   Co to jest „ujemna kaloria"?   Nie istnieje nic takiego, co można byłoby nazwać ujemną kalorią. Tę nazwę traktuje się dość luźno. W skrócie chodzi o to, że w czasie...

  • Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant. Co tak naprawdę znajdziemy w opakowaniach tych produktów? Specjalnie dla was przeanalizowaliśmy ich etykiety. Wyniki są naprawdę zaskakujące. Barszcz czerwony jest potrawą, która pojawia się na niemal każdym wigilijnym stole. To niekwestionowany symbol Bożego Narodzenia, stanowiący również cenne źródło wielu witamin. Ideałem jest ten przygotowany...

  • Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje gotowych barszczy – poczynając od zakwasów, przez koncentraty, aż po ekspresowe barszcze instant. Co tak naprawdę znajdziemy w opakowaniach tych produktów? Specjalnie dla was przeanalizowaliśmy ich etykiety. Wyniki są naprawdę zaskakujące. Barszcz czerwony jest potrawą, która pojawia się na niemal każdym wigilijnym stole. To niekwestionowany symbol Bożego Narodzenia, stanowiący również cenne źródło wielu witamin. Ideałem jest ten przygotowany...

  • Polskie święta nie mogą obyć się bez zupy. W Boże Narodzenie, na naszych stołach królują barszcz czerwony i grzybowa, a przy okazji Wielkanocy gotujemy żurek i barszcz biały. Niestety, nie zawsze mamy czas, aby przygotować je od podstaw i często sięgamy po sklepowe gotowce. Co w nich znajdziemy? Możecie się bardzo zdziwić. Zdjęcie 123rf W natłoku przedświątecznych obowiązków bardzo często brakuje nam czasu na własnoręczne przygotowanie zakwasu na barszcz lub żurek. Wielu z nas zdaje się...

  • Na wiosnę aż chce się jeść bujne, zachęcające i kolorowe nowalijki. Czy jest to jednak dobry pomysł? Czy nowalijki nam szkodzą?      Fot. 123RF.COM/PICSEL Nowalijki to pierwsze warzywa, które możemy zjeść świeże po zimie. Pochodzą one zarówno ze szklarni, jak i ze zwykłych upraw, ale najczęściej wczesną wiosną spotykamy warzywa szklarniowe. Zwykłe uprawy nie przetrwałyby zdarzających się jeszcze w kwietniu przymrozków przygruntowych. Często też wydaje nam się, że kupujemy polskie nowalijki,...

  • 15 lipca tego roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała wyniki kontroli niektórych produktów, które kupujemy w sklepach. Jemy coraz gorzej czy coraz lepiej? Kontrolę przeszło ponad tysiąc próbek produktów. Fot. 123RF.COM/PICSELWśród przebadanych produktów były ryby, produkty mięsne, przetwory warzywne, oliwa z oliwek i jajka. Kontrolerzy wzięli pod uwagę: - cechy organoleptyczne (np. wygląd, smak, zapach, barwę i konsystencję produktów),- parametry...

  • Gdy letnie upały bywają bardzo uciążliwe, każdy szuka sposobu na ochłodzenie i zapewnienie organizmowi odpowiedniej ilości płynów. Jaki owoc zarówno ochłodzi jak i nawodni organizm? Arbuz! Doskonały wybór, nie tylko na słoneczne dni. Fot. 123FR Czy jest drugi taki owoc, który w upalne dni równie dobrze gasi pragnienie, co arbuz? Ten wywodzący się z Afryki z owoc z rodziny dyniowatych, nazywany bywa kawonem lub „napojem pustyni". Istnieje około 1200 odmian arbuza o różnych kształtach i...

  • Mąka to jeden z najczęściej używanych przez nas produktów kuchennych, który wykorzystuje się niemal w każdym regionie świata. Co warto wiedzieć na jej temat? Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć gospodynię, która nie miałaby mąki w swojej spiżarni. Jest to produkt zaskakująco uniwersalny, który znalazł zastosowanie w niemal każdym zakątku świata. Niestety, wiedza na temat mąki zazwyczaj bywa ograniczona, a wiele kwestii z nią związanych stanowi dla nas nie lada zagadkę. Jak je dzielimy? Co...

Przepisy na temat: co oznacza ujemny cover test