• Informacje na temat:

    grupa iti

Artykuły na temat: grupa iti
  • Moda na gotowanie i jedzenie na dobre zagościła w Polsce. W Krakowie grupa kucharzy skupiona wokół inicjatywy „Twój kucharz” przygotowała projekt Lotnej Restauracji. Najważniejsze jest w nim wspólne spędzanie czasu i delektowanie się wybornym jedzeniem. Każdy może wybrać dowolne, nawet najbardziej nieoczekiwane miejsce, w którym mistrzowie kuchni przygotują dla grupy przyjaciół, całej rodziny czy indywidualnego klienta ucztę dla ciała i ducha...   Ty też możesz tak gotować! na INTERIA.TV.

  • Szykujesz wykwintne przyjęcie? Nie masz pomysłu na dekoracje potraw, drinków, stołu? Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z relacją z czatu z Łukaszem Szewczykiem i Piotrem Wasikiem. Nasi goście wprowadzili was w tajniki carvingu - tajlandzkiej sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach. INTERIA.PL ~.Ona.~: czym jest carving? Ł.Szewczyk&P.Wasik: Najogólniej to sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach, dekorowanie potraw, półmisków, stołów. anioleczka21: witam skad wziela sie nazwa carving?...

  • 6 kwietnia odbędzie się czwarta edycja festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest! pod hasłem Slow Food we współpracy ze Stowarzyszeniem Slow Food Polska. Wśród wystawców znajdzie się grupa producentów rekomendowanych przez to gremium. Kwietniowa edycja będzie świetną okazją, by przed nadchodzącą Wielkanocą napełnić swoją spiżarnię smakołykami: od kiełbasy lisieckiej i krakowskiej suchej od Staszka Mądrego, po wspaniałe sery kozie od Maziejuków i miody pitne z pasieki Jaros. Na stoiskach pojawią...

  • „Piłem – NIE Jadę!” to już czwarta odsłona akcji, która ma na celu edukację w zakresie odpowiedzialnej konsumpcji alkoholu. Organizatorzy skupili się na konieczności reakcji, gdy osoba spożywająca alkohol chce prowadzić samochód. Sprawa powinna być oczywista, jednak prawidłowa reakcja wymaga zarówno odwagi, jak i wiedzy. Wystartowała czwarta odsłona kampanii społecznej „Piłem - NIE Jadę!". Akcja skupia się na edukacji i promowaniu właściwych postaw. Na kwestię nietrzeźwych kierowców zwraca...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Pierwsze w Polsce targi dla małej gastronomii i systemów "jedzenia na wynos", organizowane wg formatu europejskiej firmy easyFairs, odbędą się 17 i 18 czerwca w hali tenisowej AWF przy al. Jana Pawła II 78 w Krakowie (wjazd od ulicy Nowohuckiej) Jest to jedyna impreza targowa w Polsce, na której zaprezentuje się wyselekcjonowana grupa wystawców, ściśle związana z branżą małej gastronomii. Odwiedzający targi easyFairs FOOD-to-GO mogą liczyć na spotkanie z producentami i dystrybutorami...

  • 20 kwietnia br. ośmioosobowa grupa wybranych blogerów kulinarnych wyruszy odkrywać kuchnię Nowego Świata. Do POZIOM 511**** Design & Spa, nowoczesnego hotelu położonego w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Amerykańska kuchnia - dużo więcej niż hamburger! Kwietniowym zadaniem uczestników konkursu BlogerChef będzie zaprezentowanie ciekawego dania głównego oraz przystawki bądź deseru, inspirowanego kuchnią amerykańską. Blogerzy udowodnią, że kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery....

  • Żywiec, 15-16-17 Sierpnia 2008 r.Najpopularniejsza góralska zupa - kwaśnica - zostanie bohaterem wolnego sierpniowego weekendu. Po raz piąty przedstawiciele Światowej Loży Beskidzkiej Kwaśnicy będą gotować zupę na miarę rekordu Guinnesa. "Chcemy w tym roku ugotować 12 tys. litrów kwaśnicy" - mówi organizator jubileuszowego V Światowego Festiwalu Smakowania Kwaśnicy Barbara Czul, którego generalnym sponsorem od lat jest Grupa Żywiec S.A. INTERIA.PL Mecenasami tego wydarzenia są Muzeum Browaru...

  • Kochanego ciałka nigdy za wiele? Niestety, to nieprawda. Naukowcy biją na alarm: nadwaga i otyłość nie tylko zwiększają ryzyko depresji, ale również zmniejszają satysfakcję z własnego ciała i zaniżają samoocenę. Ludzie zmagający się z problemem nadwagi rozpaczliwie szukają zdrowych, ale i skutecznych sposobów uregulowania wagi, dzięki którym ich organizm będzie funkcjonował na najwyższych obrotach. Wystarczy się rozejrzeć, by się przekonać, że w obecnych czasach króluje ideał młodości i...

  • Od dawna podejrzewaliśmy, że miłość i jedzenie mają ze sobą wiele wspólnego. Teraz potwierdzają to wyniki najnowszego badania marki Knorr oraz przeprowadzony eksperyment - smaki łączą i zbliżają nas do siebie, a wspólne jedzenie może być okazją do flirtu lub nawet początkiem... miłości. Życie bez smaku - nudne, bez miłości - puste. Miłość i smak mają wiele wspólnego, a "przez żołądek do serca" to nie tylko czcze powiedzenie. Okazuje się, że smak może być kluczem do serca wybranka, że wspólne...

Przepisy na temat: grupa iti
  • Istnieje na tym świecie grupa przepisów na tyle popularnych, że zyskały już miano klasycznych. Znaleźć można je niemal na każdym blogu w wielu kręgach kulturowych na różnych częściach globu. Zazwyczaj baza takich „klasyków” jest niezmienna, lecz każdy dodaje coś od siebie, wymienia poszczególne składniki na inne, urozmaica przepis o lokalne produkty lub dopasowuje ingrediencje pod siebie. Ten przepis jest wyjątkowy. Pojawia się wszędzie dokładnie w takiej samej formie. Ja także nie śmiem...

  • Śledzie mają zdecydowanie mocną grupę swoich zwolenników, podobnie jak przeciwników. W sklepach występują w różnych postaciach: od marynowanych zaczynając, w oleju, pomidorach itp. Ja dziś prezentuje łatwy sposób na pyszne śledzie marynowane w occie. Polecam

  • Przepyszne ciacho -do tego proste,tanie i szybkie do przegotowania-czyli to co najbardziej lubię. Ostatnio często gościło na grupach kulinarnych i od dawna miałam zamiar je zrobić-wreszcie się za nie wzięłam i wyszło przepyszne-najlepsze ciasto z jabłkami jakie jadłam -mięciutkie ciasto,słodziutki lukier i rozpływające się w ustach jabłka-mniam....polecam

  • Nie wiem jak u was,ale u mnie w domu co niedzielę musi być rosół-i co tydzień próbuję jakoś wykorzystać mięsko ,czasem robię potrawkę ,innym razem galaretkę czy pastę na chlebek-tym razem zrobiłam pasztet-znalazłam go w grupie kulinarnej i oczywiście troszkę zmieniłam i wyszedł pyszny...wilgotny,delikatnie kremowy,ale za razem bardzo dobrze się kroi Polecam gorąco mniam...

  • Tradycja Walentynek wywodzi się z XIV- wiecznej Anglii. W Polsce ten obyczaj, obchodzony od kilkunastu lat, cieszy się coraz większą popularnością, zwłaszcza wśród młodzieży. Właśnie tego dnia staramy się jeszcze bardziej pokazać ukochanej osobie, jak wielkim uczuciem ją darzymy. Najczęściej są to jednak jednorazowe starania, które w przeciętne dni zdarzają się nielicznym. Polska to kraj, w którym walentynki nie mają łatwego żywota. Święto zakochanych znajduje co prawda swoich zwolenników,...

Dyskusje na temat: grupa iti