• Informacje na temat:

    jadłospis 22 miesiące

Artykuły na temat: jadłospis 22 miesiące
  • Nauka to naprawdę ciężka praca. Dlatego menu naszych dzieci powinniśmy przyglądać się wyjątkowo uważnie. Niedobory składników odżywczych mogą bowiem być powodem wielu problemów zdrowotnych, a co za tym idzie - kłopotów w szkole. Matematyka, fizyka, polski, a na koniec jeszcze lekcja wf-u. Po szkole dodatkowy angielski, kurs gry na pianinie lub zajęcia sportowe - często tak wygląda dzień naszego dziecka. Trzeba sporo energii, by przetrwać intensywny plan zajęć. Dlatego, zanim zaplanujemy obiad...

  • Wraz z wiosną zmieniacie swoją dietę na lżejszą, pełną warzyw i owoców. Smażone mięsa zamieniacie na pieczone, a ciepłe zupy na sałatki. Staracie się również aktywnie spędzać czas i cieszysz się, tak długo wyczekiwanym słońcem. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Spośród wszystkich wybraliśmy cztery, które najbardziej się nam spodobały. Książki wydawnictwa Jedność: Herbatki dla zdrowia i urody, Detoks oraz Odchudzanie ziołami, a także torba na zakupy Smaker.pl trafią...

  • Udziel odpowiedzi na konkursowe pytanie i wygraj zestaw trzech wiosennych książek oraz torbę na zakupy Smaker.pl. Wreszcie nastała długo wyczekiwana wiosna. To najlepszy czas na zmianę jadłospisu i zrzucenie paru zbędnych kilogramów, które pozostały po zimie. Jesteśmy ciekawi z jakich składników komponujecie swoje posiłki. Podzielcie się swoimi radami, a będziecie mieć szansę na wygranie jednego z 4 zestawów książek wydawnictwa Jedność: Herbatki dla zdrowia i urody, Detoks oraz Odchudzanie...

  • Cholesterol, choć naturalnie występuje w naszym organizmie i odgrywa kluczową rolę w funkcjonowaniu wszystkich komórek ciała, może także gromadzić się w ściankach naczyń krwionośnych, prowadząc m. in. do miażdżycy, a także chorób serca i układu krążenia. Fot. materiały prasowe Jednym ze skutecznych sposobów na obniżenie poziomu „złego" cholesterolu - nawet do 10% - może być zastosowanie się do zasad zbilansowanego jadłospisu 1500 kcal, opracowanego przez Ogólnopolskie Centrum Dietetyki...

  • Zrzucenie kilku zbędnych kilogramów może być naprawdę trudne, jednak istnieje kilka prostych trików, które mogą nam to ułatwić. Wystarczy wprowadzić kilka prostych zmian w waszym jadłospisie, aby dieta okazała się prosta i przyjemna. Wraz z nadejściem nowego roku, wielu osób zdecydowało się przejść na dietę, aby zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Niestety, badania wskazują, że zdecydowana większość z nas nie dotrzyma swoich noworocznych postanowień. Dzieje się tak często ze względu na fakt,...

  • Pięć spotkań półfinałowych, 40-stu blogerów kulinarnych, 80 rozmaitych dań. Przez ostatnie miesiące obserwowaliśmy zmagania najlepszych polskich blogerów. Już za dwa tygodnie ostatnie starcie - Wielki Finał. I mnóstwo dodatkowych atrakcji. Zapraszamy!   Kim będzie pierwszy w Polsce BlogerChef?Już niebawem poznamy pierwszego w Polsce BlogerChef'a! Finałowe zawody odbędą się 22 czerwca br. w malowniczym centrum hotelowo-rehabilitacyjnym Columna Medica**** w Łasku k/Łodzi (columnamedica.com)....

  • Kiedy najlepiej kupować szczaw, a kiedy pomarańcze? Zobaczcie kalendarz sezonowy owoców i warzyw do wydrukowania. Cały kalendarz podzieliliśmy na pory roku i miesiące. Od dzisiaj zawsze będziecie wiedzieć, na co jest właśnie sezon! Wystarczy zapisać plik pdf na dysku, wydrukować go i powiesić na lodówce.   Kalendarz owoców i warzyw do wydrukowania możecie pobrać tutaj: Polecamy też naszego e-booka poświęconego przetworom, które można robić cały rok:  

  • Wczesna jesień jest dla wielu osób najpiękniejszą porą roku. Drzewa powoli złocą się i czerwienią, powietrze jest jeszcze ciepłe, ale już bardziej rześkie, radosne dzieci w drodze ze szkoły zbierają żołędzie i kasztany. Fot. Fotolia Tak łatwo się rozmarzyć podczas codziennego spaceru i aż chciałoby się zatrzymać ten wyjątkowy klimat. Jak celebrować pierwsze jesienne dni? Najlepiej zacząć już od rana. O tej porze roku coraz chętniej sięgamy po śniadania na ciepło, które doskonale smakują i...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Fot. materiały prasowe Ten pięknie wydany poradnik dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni - od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko...

Przepisy na temat: jadłospis 22 miesiące
  • Pyszna polewa do ciast z czekolady.

  • Mielonka z kurczaka, z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią, konserwa słoikowa.

  • Ciasto w sam raz na panujące upały, przygotowuje się je bardzo szybko i równie błyskawicznie znika z talerzyka :) mega orzeźwiające.

  • W takie upały przyda się coś orzeźwiającego. Proponuję pyszny i prosty w przygotowaniu deser lodowy z malinami. Polecam go tym bardziej, że sezon na te wspaniałe owoce w pełni.

  • Szybkie i tanie a przede wszystkim smaczne !

  • Delikatne ciasteczka kawowe, szybkie w przygotowaniu. Z porcji wychodzi ok. 30szt. Przepis zaczerpnięty z blogu "Moje wypieki".

  • KOSTKA CAPPUCCINO-KOKOSOWA

  • Wypróbowany przepis na "Zupa malinowo-jeżynowa z kluskami naleśnikowymi"

  • Wypróbowany przepis na "Ciastka zbożowe z żurawiną"

  • Jeszcze dwa lata temu zrobiłabym z tych składników surówkę, teraz zamiast surówki musiała powstać kapusta kiszona z marchewką i koperkiem. Młoda kapusta z młodą marchewką i młodym zielonym koperkiem. Taki zestaw warzyw w postaci surówki zawsze smakuje wspaniale, a ja postanowiłam sprawdzić, jak to będzie, jeśli tę surówkę pozostawię do sfermentowania. I co? Otrzymałam pyszną, kolorową i aromatyczną kiszonkę. Takiej lekkiej, letniej kiszonce wystarczą 3-4 dni na blacie i już można jeść, a...