• Informacje na temat:

    ostatnie pożegnanie zmarłego wzór

Artykuły na temat: ostatnie pożegnanie zmarłego wzór
  • Pięć spotkań półfinałowych, 40-stu blogerów kulinarnych, 80 rozmaitych dań. Przez ostatnie miesiące obserwowaliśmy zmagania najlepszych polskich blogerów. Już za dwa tygodnie ostatnie starcie - Wielki Finał. I mnóstwo dodatkowych atrakcji. Zapraszamy!   Kim będzie pierwszy w Polsce BlogerChef?Już niebawem poznamy pierwszego w Polsce BlogerChef'a! Finałowe zawody odbędą się 22 czerwca br. w malowniczym centrum hotelowo-rehabilitacyjnym Columna Medica**** w Łasku k/Łodzi (columnamedica.com)....

  • Walentynki to dzień, który trzeba zaplanować z wyprzedzeniem. Marne szanse, że w ostatniej chwili uda nam się kupić bilety do kina, czy zarezerwować miejsce w dobrej restauracji. Brak inicjatywy może nam zrekompensować dobre menu w domowym zaciszu. Jeśli jeszcze nie pomyśleliśmy co podać na kolację dla ukochanej lub ukochanego, to jest to absolutnie ostatnia szansa. Podsuwamy kilka efektownych i szybkich w wykonaniu pomysłów. Grillowane bakłażany z tymiankiem i serem     - dojrzały bakłażan...

  • 10 urodziny Smakera sprzyjają różnego rodzaju podsumowaniom. Z tej okazji postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Rozpoczynający się właśnie karnawał to doskonała okazja do spotkań w gronie bliskich oraz przyjaciół. Trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie bez chociażby jednej sałatki na stole. Z tej okazji postanowiliśmy przyjrzeć się, jakie przepisy w ciągu ostatnich dziesięciu lat cieszyły się największą popularnością wśród...

  • Przed nami końcówka karnawału i kolejna okazja do świętowania – ostatki! Ich nieodłącznym towarzyszem jest zawsze dobre jedzenie, o które dbamy nie tylko na wystawnych przyjęciach, ale także na domówkach i prywatkach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Ważne też, by była prosta w...

  • Jeśli z różnych powodów dopiero teraz wzięliście się za kulinarne przygotowania do Wielkanocny, to najważniejsze, abyście nie panikowali, tylko racjonalnie pomyśleli o zbliżających się świętach. Zakwas na żurek można kupić, natomiast sałatki i mazurki są proste i szybkie w wykonaniu. Wystarczy jedno popołudnie i świąteczne dania będą gotowe. Fot. materiały prasowe Zamiast piec mazurka, możesz wykorzystać przepis, który nie wymaga pieczenia, a co za tym idzie - również wiele czasu. Sałatki...

  • Nowa książka autorki bloga Qmam kasze. Polska odpowiedź na kulinarny, światowy trend "no waste cooking". Maia Sobczak, blogerka i autorka książek od kilku lat coraz aktywniej promuje trend no waste, czyli ideę niemarnowania jedzenia, gotowania z tego, co zostanie nam z poprzednich posiłków, czarowania z różnych produktów, które w pierwszym odruchu zwykle wyrzucamy - z liści kalafiora, obierek jabłek, czerstwej bułki, czy resztki białego wina na dnie butelki. Tak gotowały nasze babcie i nasze...

  • Dawniej w każdym domu pojawiał się na stole jako nieodłączny element Bożego Narodzenia. Dzisiaj także, ale już często w uproszczonej formie – upieczony kilka dni przed świętami. A przecież nie taka jest jego tradycja. Piernik długodojrzewający, bo o nim mowa, kiedyś był przygotowywany przez nasze babcie kilka tygodni wcześniej. W chłodnym miejscu leżakował w kamionce przykryty ściereczką nawet przez dwa miesiące.Dzisiaj, przedświąteczne kolejki w sklepach i praca wcale nie ułatwiają nam...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Z okazji 10. urodzin Smakera prezentujemy wam najpopularniejsze przepisy na ten przysmak. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym....

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Pastelowe kolory, soczysta zieleń i subtelny, kwiecisty wzór to propozycje na nadchodzącą wiosnę od firmy Florentyna. Autorska kolekcja Floris składa się z produktów do kuchni, jadalni, sypialni i akcesoriów beauty. Dostępna w sprzedaży od 1 marca. Nowa kolekcja Floris jest autorskim konceptem projektantów z firmy Florentyna. Jej design jest odpowiedzią na najnowsze trendy aranżacyjne, w tym zieleń Greenery (Kolor Roku 2017 Pantone) w połączeniu z bielą. Głównym motywem charakteryzującym...

Przepisy na temat: ostatnie pożegnanie zmarłego wzór
  • Super ciasto na zakończenie lata, ale nie tylko...

  • Mrumruaria to biała galaretka wykonywana na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 duże miseczki.

  • Ulubiony rozgrzewający obiad na bulionie z wędzonki

  • Jeżeli nie masz pomysłu, jak zaskoczyć drugą połówkę, to ten przepis jest wprost stworzony dla Ciebie.

  • Pierniczki w bardzo szybkiej wersji. Można je praktycznie zrobić dzień przed wigilią lub nawet w dzień wigilii. Czyli są to tzw. pierniczki na ostatnią chwilę.

  • Przepis dla osób, które nie mają za dużo czasu, a mają chęć na makowca. Ciekawostką są migdałowe płatki, które bardzo fajnie smakują z makiem i ciekawie wyglądają.

  • Jeśli do tej pory nie masz pierniczków nic się nie martw :) oto przepis na pierniczki, które nie twardnieją, można je więc zrobić nawet przed samymi Świętami :)

  • ostatnie podrygi lata za oknem...na szczęście się zdarzają jeszcze;-) taka oto herbata na pożegnanie lata :-) orzeźwiająca,aromatyczna i pachnąca truskawkami i rozmarynem

  • Pysznie owocowe pożegnanie wakacji. :)

  • Doskonała świąteczna czerwona kapusta przygotowana w skandynawskim stylu, która smakiem i aromatem świetnie wpasowuje się w klimat Bożego Narodzenia. Taka kapusta jest idealnym dodatkiem do mięs ciepłych i zimnych oraz do pasztetów, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich. Można ją podgrzać, ale na zimno też jest smaczna. Pracy przy niej niewiele, jednak ze względów praktycznych często gotuję tę kapustę 1-2 tygodnie przed świętami i pasteryzuję w słoikach. Dzięki temu mam mniej pracy przed...