• Informacje na temat:

    podziękowania za współpracę odejście z pracy

Artykuły na temat: podziękowania za współpracę odejście z pracy
  • 8 godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF Chcąc zachować smukła sylwetkę, mimo siedzącego trybu życia, warto zdecydować się na zabieranie ze sobą do pracy domowych posiłków. Komponując je samodzielnie, macie pewność, że nie będziecie zjadać...

  • 8 godzin w pracy, a w środku dnia łapie nas wilczy głód. Nierzadko sięgamy wówczas po kaloryczne i niezbyt zdrowe przekąski. A może by tak zmienić swoje nawyki żywieniowe? W końcu wystarczy kilka chwil, aby przygotować smaczną sałatkę, którą bez problemu możemy zjeść nawet przy biurku. Fot. 123RF Chcąc zachować smukła sylwetkę, mimo siedzącego trybu życia, warto zdecydować się na zabieranie ze sobą do pracy domowych posiłków. Komponując je samodzielnie, macie pewność, że nie będziecie zjadać...

  • Kuchnia to centrum życia rodzinnego. Spędzamy w niej dużo czasu, zarówno podczas przygotowywania posiłków, jak i podczas niewinnych ploteczek przy kawie. Dobrze jest tak ją rozplanować, by zapewniała wygodę i służyła nam przez długie lata. Podczas projektowania kuchni musimy wziąć pod uwagę wiele rzeczy, ale w trosce o komfort pracy przede wszystkim musimy zadbać o to, aby lodówka, kuchenka i zlew znajdowały się blisko siebie, najlepiej przedzielone blatami. Obecnie możemy kupić kilka...

  • Jedna trzecia aktywnych zawodowo Polaków je w pracy posiłek. Joanna Koroniewska zapytała pracowników biura w Warszawie, co jedzą w czasie pracy. Od specjalistów dowiemy się też, co należy jeść na drugie śniadanie. Joanna Koroniewska zapytała o to, co powinniśmy jeść w pracy. Jeśli jemy coś w pracy, to najczęściej jest to drugie śniadanie. Aktorka Joanna Koroniewska zapytała pracowników jednego z warszawskich biurowców o ich drugie śniadania. Oto, co znalazła na ich biurkach: - kanapkę z...

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne części pokarmów,...

  • Z badań wynika, że lunch statystycznego Polaka to kanapka jedzona przy komputerze. Obiad to ważny posiłek, który ma duży wpływ na naszą efektywność w pracy. Samodzielne przygotowanie lunchu do pracy wbrew pozorom wcale nie jest takie trudne i czasochłonne. Co jadamy w pracy? Analitycy firmy Pipdrive zbadali efektywność pracowników handlowych w europejskich krajach. Zwrócili uwagę, że Polacy w porównaniu do Francji i innych krajów Europy Zachodniej ciężko pracują, często kosztem przerwy...

  • W orzeczeniu z 18 grudnia Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej ogłosił, że otyłość może być uznana za „niepełnosprawność”. Czy to oznacza, że osoby otyłe będą mogły liczyć na specjalne traktowanie w Europie? Czy otyli są "niepełnosprawni"? Fot. 123RF.COM/PICSEL Według danych z 2009 roku osoby otyłe stanowią w Polsce aż 16,6 proc. wśród mężczyzn i 15,2 wśród kobiet. Statystyki te są wyższe niż dane z roku 1996, kiedy otyłych było 10 proc. mężczyzn i 14 proc. kobiet. Otyłość może być...

  • Jesteśmy już po pierwszym półfinale konkursu dla blogerów kulinarnych BlogerChef. Wydarzenie okazało się ogromnym sukcesem. Towarzyszyło mu mnóstwo emocji, dobrej zabawy i pozytywnej energii. Blogerzy w kuchni Mistrzów EURO 2012 Pierwszą odsłonę nowatorskiej inicjatywy dla blogerów kulinarnych - konkursu BlogerChef, obserwowaliśmy 18-19 stycznia w ekskluzywnym hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie k. Gdańska. Wydarzenie okazało się ogromnym sukcesem. Dostarczyło mnóstwo wrażeń, zarówno...

  • Być może płatki owsiane nie wyglądają zbyt ładnie, jednak kryją w sobie moc składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Przekonajcie się, że owsianka to nie tylko niezbyt smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Fot. 123RF Owies to jedno z najbardziej niedocenianych zbóż. W naszych sklepach najłatwiej dostać je pod postacią płatków, które, niestety, jemy zdecydowanie za rzadko. W dzieciństwie mamy zmuszały nas do zjadania owsianek, jednak okazuje się, że doskonale...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i nadal cieszą, we...

Przepisy na temat: podziękowania za współpracę odejście z pracy
  • To ciasto jest idealną propozycją dla osób zagonionych: jest tanie, smaczne, a przede wszystkim mało pracochłonne... ;)

  • w jogurcie wolę prawdziwe truskawki od sztucznego aromatu, dlatego przygotowuję go sama i zabieram do pracy na drugie śniadanie

  • Bez glutenu, bez cukru. Zdrowe przekąski do pracy weszły mi w nawyk. W międzyczasie, szybko, prosto pakuję słoiczek i gotowe! Tym razem jaglanka z jabłkami i cynamonem.

  • Ot baba! Klasyczna, puszysta, maślana baba. Niby nic niezwykłego w takiej babie nie ma, ale jakże ona urocza i pyszna ze szklanką zimnego mleka lub gorącej herbaty. Wbrew pozorom dobre ciasto drożdżowe nie jest wcale takie proste do upichcenia. Ten przepis ma ponad 60 lat i byłam go bardzo ciekawa. Teraz wiem, że z pewnością jeszcze do niego wrócę, zaczem i Wam polecam!

  • Jedna robota, a 3 "produkty końcowe" - takie wykorzystanie czasu lubię i polecam :) Przepis na 9x200ml konfitur, 5x500ml cynamonowej kostki (czyli gotowe danie na przechowanie) i obiad przy okazji czy wspomniana kostka jako główny bohater obiadu

  • Taaco papryka faszerowana - 2 obiady za jednym przygotowaniem

  • mieszanka przypraw dodawana do wielu potraw krajach arabskich. Świetna jako marynata do mięs czy też ryb, można nią także posypać gotowane/ pieczone warzywa itd można ją dodawać dosłownie do wszystkiego ;)

  • nie wiem co już mam jeść w pracy ,cały dzień poza domem ,suchy prowiant szybko się nudzi wiec... co mam w lodowce tworze sałatki i w pracy jestem z siebie dumna

  • pasta z gotowanej ciecierzycy z suszonymi pomidorami - najbardziej ją lubię z kiszonymi ogórami ma wiele zastosowań: - dip do warzyw - imprezowa zakąska - przekąska / drugie śniadanie do pracy - kolacja ...po prostu

  • W tym przepisie chodzi o pomysł i organizację czasu. Zwłaszcza kiedy w okołoświątecznym czasie bufety pozamykane lub nie zachęcają wyborem.

Dyskusje na temat: podziękowania za współpracę odejście z pracy
  • Re: Discovery Channel nie wierzy już w raport Millera?

    Biedna Kobieto. To nie wina lotniska ani Rosjan. Załoga doskonale znała to lotnisko i podejście do niego. Gdyby nie naciski, samolot nie wystartowałby z lotniska w Warszawie lub jeszcze w trakcie(...) lotniskiem "wisieć" w nieskończoność, czyli katastrofa wydarzył się sama. Da się zauważyć stopniowe odejście od głównego wątku sprawy, mianowicie: jakie są przyczyny katastrofy, a zmierza się do analizowania

  • Re: Awantura przed Smoleńskiem?

    lądowaniu były podziękowania z obu stron za dobrze wykonane zadanie i za dobrą współpracę. Po dwóch dniach usterka została usunięta - wymieniono wadliwe urządzenie - i wróciliśmy do Warszawy. Pamiętam(...) Siewiernym 10 kwietnia ub.r., sprowadzających polski Tu-154M? - Porównanie pracy kontrolerów pracujących na lotnisku Siewiernyj z pracą kontrolera na którymkolwiek lotnisku komunikacyjnym w Polsce i na